Dovolte mi, abych se představil. Jmenuji se Petr Dvořáček a společně se svou rodinou vyrábím nakládané speciality Z Hastrmanky. Na následujících řádcích vám rád představím náš přístup. Věřím, že každý střípek této mozaiky má lví podíl na konečném produktu. Přesvědčte se sami.

Záleží nám na tom co děláme

Ke každému výrobku, který vznikne přímo pod rukama, má člověk tak trošku osobní vztah. A u nás tomu není jinak. Jsme přímo na výrobě, kde každý kousek vezmeme několikrát do ruky a nesnesli bychom, kdyby výsledek nestál za nic. Dělat věci poctivě je závazek hlavně vůči sobě, protože prostě nechcete pokazit něco, co jste tolik let budovali.

Lokální suroviny a dodavatelé

Odebírat suroviny z velkoobchodu by bylo jistě pohodlnější a mnohdy i levnější. Chutí a kvalitou se ovšem s těmi našimi nedají porovnat.
Okurky a beraní rohy z konzervárny Tomek, Dolní Kounice. Cibule a česnek z farmy Podal, Drásov. Uzeniny od p. Šutery z Olešnice. Všechny naše dodavatele osobně známe a pro suroviny si sami jezdíme. Přesně tak víme, kde a jakým způsobem se vyrábějí.

Chuť na prvním místě

Chuť je pro nás alfou a omegou. Proto jsme strávili desítky hodin jejím laděním až do toho nejmenšího detailu. 

Skleněné obaly místo plastu

Nechceme tvořit další zbytečný odpad, proto všechny naše výrobky nakládáme do skla. Sklo je prostě boží. Dá se téměř donekonečna recyklovat a řekněme si to narovinu, vše v něm vypadá tak nějak líp. Už jste zkoušeli dát někomu k narozeninám plastový kyblík?

Přírodu nešetříme jenom používáním skla. Při výrobě dvakrát rozmýšlíme každý krok, tak abychom co nejvíce šetřili vodu i energie. 

Zázemí je základ

Vybudovat výrobu potravin v místech, které pro to nebyly postaveny, je čistá utopie a šílenství. To jsme naštěstí v roce 2018 nevěděli a s chutí jsme začali přebudovávat až do dnešní podoby, kdy zvládneme vyrobit i několik tisíc sklenic za týden. Všechny naše výrobky vyrábíme ručně na naší provozovně v Koroužném. Jako každá provozovna, kde je zacházeno s živočišnými produkty, má i ta naše vypracovaný systém kritických bodů HACCP a je pod stálým dohledem krajské veterinární správy.

Přímo z tůně

Celému našemu počinu dala jméno pověst o vodníkovi z nedaleké tůně Hastrmanky na řece Svratce, která teče přímo pod okny naší provozovny. 
O vodníkovi šly v dávných dobách nemilé zvěsti, ale my víme, že to jsou jen pomluvy. Ve skutečnosti celou dobu topí špekáčky té nejvyšší kvality a tak vznikají utopenci Z Hastrmanky. Celou pověst najdete na našem blogu.

.

Příjemné nakupování a dobrou chuť vám přejí Dvořáčkovi